Cirkulær plastøkonomi

Der er behov for, at vi gør brugen og produktionen af plast mere cirkulær. Det betyder, at vi skal finde innovative løsninger, som gør, at vi kan reparere, genbruge og genanvende plast.

 

Find hjælp i standarder Vær med i udvalgsarbejdet

Dansk Standard og Miljømærkning Danmark kan hjælpe jer på vej

Der er stort fokus på grøn omstilling af vores brug af plast. Krav til mere bæredygtighed og cirkularitet for plast er store – og stiger. Efterspørgslen på bæredygtige produkter stiger også. Men hvordan gør man? Og hvor giver det bedst mening for os at starte? De spørgsmål stiller mange virksomheder og producenter sig. Find hjælp til svarene her – og til at komme i gang, eller fortsætte, mod mere bæredygtig brug og produktion af plast.  

Vi har samlet information om relevante krav, termer og udfordringer ift. specifikke plasttyper og produkter af/med plast. I kan også finde ud af hvordan standarder kan hjælpe jer på vej – og hvilke standarder der kan styrke lige præcis jeres omstilling.

Vi fortæller også hvordan kan få mulighed for at påvirke nye standarder for det der ligger jeres produktion nært. Desuden finder I på disse sider vejledning til brugen af miljømærker, en indgang til bæredygtig indkøbspolitik, og kurser der kan hjælpe jer med at lave og gennemføre jeres bæredygtighedsstrategi.

Kontakt

Berit Holbech Asmussen
Berit Holbech Asmussen Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: bha@ds.dk
T: 39 96 62 36

Hjælp fra Dansk Standard  

Det kræver en del af os alle sammen at stille helt om til bæredygtig, cirkulær og grøn produktion og brug af plast. Men vi kan hjælpe jer på vej – via standarder, standardiseringsudvalg, miljømærker, kurser, rådgivning og projekter.

Kurser

Deltag på kurser og webinarer

Dansk Standard tilbyder en række forskellige kurser og webinarer, der kan understøtte jeres arbejde med standarder i den grøn omstilling. 

Standarder og håndbøger

Find hjælp i standarder og håndbøger

Standarder er et fælles sprog, der bl.a. kan hjælpe virksomheder med at styrke cirkulær økonomi på plastområdet.

I kan være med til at påvirke standarderne

Få indflydelse på markedskravene

Danske organisationer har via vores udvalg mulighed for at få indflydelse på udviklingen og revisionen af  standarder om cirkulær plastøkonomi. 

Hjælp og påvirkning via projekter

Vær med i innovationsprojekter

Vi igangsætter løbende projekter i dansk, europæisk og internationalt regi, der kan øge danske organisationers indflydelse, indsigt og handlerum generelt. 

Viden om cirkulær økonomi på plastområdet

Løsninger og krav til plastområdet

Plast er et fantastisk materiale. Men dens egenskaber har også nogle udfordringer, som vi skal have løst. Vi skal finde løsninger, hvor vi kan holde ”den gode plast” i lukkede cirkler, så vi kan mindske ressourcespildet 

Svanemærket

Få jeres plast Svanemærket

Svanemærket er det officielle, nordiske miljømærke – og en af verdens skrappeste miljøcertificeringer. Målet med Svanemærket er at reducere den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug.

Få hjælp og rådgivning af Dansk Standard

Få rådgivning om brug af standarder

En ledelsesstandard kan være afgørende for succes med den grønne omstilling. Vores konsulenter rådgiver inden for alle brancher og industrier, og de kan bistå jer med rådgivning og støtte til processen.

Eksperter til jeres dialog

Mangler I en ekspert til jeres dialog?

Vi har eksperter på en lang række områder med relation til standarder, standardisering eller miljømærker og i relation til den cirkulære plastøkonomi, som gerne vil deltage i jeres arrangementer.

Se eller gense webinaret

Cirkulær plastøkonomi - muligheder for indflydelse og hjælp til omstilling

Få svar på, hvordan din virksomhed kan leve op til den stigende efterspørgsel og tiltagende krav til øget bæredygtighed og cirkularitet omkring brugen og produktionen af plast.

Se eller gense webinaret

 

"Standarder ville kunne hjælpe med karakteriseringen af genanvendt plast – og dermed en bedre sortering af de forskellige fraktioner af plast, ligesom standarder omkring sporbarhed vil blive en nødvendighed lige straks, eftersom genanvendt plast bruges til mere og mere værdifulde produkter.

Franz Cuculiza, forretningsdirektør i Aage Vestergaard Larsen A/S.

Seneste artikler om plast og cirkulær økonomi

EEA: Der er brug for standarder til at udvikle markedet for genanvendte materialer

21. februar 2023

EEA: Der er brug for standarder til at udvikle markedet for genanvendte materialer

En ny undersøgelse fra Det Europæiske Miljøagentur (EEA) viser, at vi er langt fra målstregen med de cirkulære ambitioner. Således fungerer fem ud af otte markeder for genanvendte materialer ikke. Især manglende tillid er en barriere for at øge an...

18. januar 2023

Se eller gense webinar om cirkulær plastøkonomi

Se eller gense dette webinar om cirkulær plastøkonomi, hvor du får indblik i mulighederne for at få indflydelse på løsningerne, men også hvordan du kan få hjælp til omstillingen til cirkulær økonomi inden for plast med særligt fokus på emballage.

5 skarpe om forskellen på genbrug og genanvendelse

22. december 2022

5 skarpe om forskellen på genbrug og genanvendelse

Alle taler om det, men hvad betyder det egentligt? Vi stiller skarpt på nogle af tidens vigtige klimabegreber.

Standardisering og cirkulær omstilling af plastproduktionen

07. december 2022

Standardisering og cirkulær omstilling af plastproduktionen

Se eller gense dette webinar, hvor du bliver sat ind i de EU-standardiseringsprojekter, der skal hjælpe den cirkulære omstilling af plastproduktionen på vej.